ROMELEÅSENS GOLFKLUBB
Presentation
Om Luca Boccacci
”Med över 23 års erfarenhet inom besöksnäringen bidrar jag med en mängd kunskap och expertis. Min resa startade i Rom, där jag började min karriär inom hotellbranschen. Driven av en passion för resor och kulinariska utforskningar gav jag mig sedan ut på en resa till Frankrike, där jag tillbringade fyra år med att fördjupa mig i språket och kulturen.
Under min tid i Frankrike lärde jag mig inte bara språket utan fick också värdefulla insikter i det franska köket och fick möjlighet att arbeta på en segelbåt för privat charter i Franska Västindien. Vid min återkomst till Rom anmälde jag mig till kulinariska studier för att fördjupa min förståelse och expertis inom italiensk gastronomi vid den berömda Gambero Rosso-skolan.
Under hela min karriär har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med kända kockar som Igles Corelli, vilket ytterligare berikar min kulinariska repertoar. Jag har också samlat erfarenhet på olika Michelin-restauranger över hela Italien, inklusive upplevelser i Rom och andra kulinariska nav.
Dessutom etablerade och drev jag framgångsrikt ett eget företag i Sidney i Australien i sex år innan jag 2021 flyttade jag från Sidney till Veberöd. Min sambo kommer därifrån och det var dags för henne att välja bostadsort. Under de snart tre år jag varit här har jag arbetat på bland annat The Lodge.
Med en mångsidig bakgrund, som spänner över olika kulturer och kök, är jag glad över att vara med och bidra med min expertis på Romeleåsens Golfklubbs resa mot nya mål.”
Med vänliga hälsningar
Luca Boccaci
Mailadress: restaurang@ragk.se
Telefon: 046-820 14
Presentation
About Luca Boccacci
”With over 23 years of experience in the hospitality industry, I bring a wealth of knowledge and expertise to the table. My journey began in Rome, where I started my career in the hospitality industry working in hotels. Fueled by a passion for travel and culinary exploration, I then embarked on a journey to France, where I spent four years immersing myself in the language and culture. During my time in France, I not only learned the language but also gained valuable insights into French cuisine and had the opportunity to work on a sailing boat for private charter in the French West Indies. Upon my return to Rome, I enrolled in culinary studies to deepen my understanding and expertise in Italian gastronomy at the renowned Gambero Rosso school.
Throughout my career, I have had the privilege of working alongside renowned chefs such as Igles Corelli, further enriching my culinary repertoire. I have also garnered experience in various Michelin-starred restaurants across Italy, including experiences in Rome and other culinary hubs.
Additionally, I successfully established and managed my own business in Australia for six years before relocating to Sweden for family reasons.
With a diverse background spanning different cultures and cuisines, I am excited to bring my expertise and contribute to our collective success.”
Best regards,
Luca M Boccacci
E-mail: restaurang@ragk.se
Phone: 046-820 14