Luca M Boccacci – Krögare på Bistro19
”Jag har drygt 23 års erfarenhet inom besöksnäringen. Min resa startade i Rom och med en karriär inom
hotellbranschen. Driven av en passion för resor och kulinariska utforskningar åkte jag till Frankrike, där jag
tillbringade fyra år. Där lärde jag mig inte bara språket utan fick också värdefulla insikter i det franska köket.
Vid min återkomst till Rom studerade jag italiensk gastronomi vid den berömda Gambero Rosso-skolan.
Under hela min karriär har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med kända kockar som till exempel
Igles Corelli. Jag har också samlat erfarenhet från olika Michelinrestauranger över stora delar av Italien.
Resan fortsatte till Sidney i Australien där jag etablerade och rev eget företag i sex år. 2021 gick flyttlasset från
Sidney till Veberöd där min sambo kommer ifrån. Det var dags för henne att välja bostadsort.
Under de år jag bott i Sverige har jag arbetat på bland annat The Lodge.
Med en mångsidig bakgrund som spänner över olika kulturer och kök är jag glad över att kunna
bidra med mina kunskaper på Romeleåsens Golfklubbs resa mot nya mål.
Jag hälsar er hjärtligt välkomna!”
/ Luca M Boccacci