Avtalet på plats…

Romele Disc Golf Arena öppnar våren 2023!Den 21 februari undertecknades det tioåriga arrendeavtal som innebär att Romele Disc Golf Arena kan börja anläggas på delar av Romeleåsens GK:s mark.

Avtalet skrevs under av golfklubben och det nybildade Disc Golf Arena Romeleåsen AB, som i sin tur kommer ge Spinndisc FK nyttjanderätten för området, för att låta bygga den unika discgolfanläggning som kommer innehålla såväl Skandinaviens första discgolfbana för barn och ungdomar med funktionsvariation (Romele Funkisarena) som en traditionell 18-hålsbana med en helt unik karaktär.

”Vi är glada att vi nu äntligen kommit i hamn med avtalet och ser framför oss en satsning som vi tror kommer lyfta anläggningen som helhet”, säger Mats Sandquist, ordförande Romeleåsens GK. ”Med golf, footgolf och nu discgolf, kan vi erbjuda något som ingen annan golfanläggning i Sverige har.”

Arbetet går nu in i en intensiv fas, där arborister, trädfällningsmaskiner och bobcats påbörjar anläggningsarbetet under första halvan av mars. Siktet är inställt på en invigning av anläggningen under maj månad.

”Det kommer bli en fantastisk anläggning som kommer kunna locka en helt ny grupp av utövare, samtidigt som de mer erfarna spelarna får en bana av yppersta svårighetsgrad att försöka navigera sig genom”, säger Sten Sturefelt, ordförande i Spinndisc FK. ”Anläggningen kommer bli unik ur så många olika perspektiv – såväl den typen av banor vi låter anlägga som den otroliga miljön vi kan bygga och verka i”.

70% av kostnaden att bygga Arenan täcks av bidrag från Allmänna arvsfonden, men i tillägg har en rad olika sponsorer, fonder och privatpersoner gått in med resurser för att täcka återstoden av kostnaden för att bygga Romele Discgolfarena.

”Det är tack vare våra partners som det här överhuvudtaget har kunnat göras möjligt”, säger Christopher Overton, partneransvarig, Spinndisc FK. ”Vi har under resans gång fått kontakt med företag och personer som sett och förstått vår vision och som, tack vare deras stöd, nu i högsta grad hjälpt oss få ihop det som krävs för att komma igång med bygget. Vi är både tacksamma, glada och förväntansfulla på samma gång!”

Besök gärna arenans egen hemsida www.romelediscgolf.se för att se läsa mer!